Monday, 24 December 2012

Menyiapkan Diri


 Segala puji bagi Allah , Penguasa sekaligus Pengatur bumi dan segala isinya dan salam semoga tercurah kepada Nabi Muhammad s.a.w.Hidup tak selamanya indah, laut tak selalunya tenang dan hari tidak selalunya cerah. Namun susahnya hidup, geloranya laut dan mendungnya hari bukanlah pencacat sebuah diari kehidupan. Setiap yang berlaku dan apa yang kita lalui itu ada hikmahnya. Kita perlu bersedia menghadapinya dan mencari maknanya supaya kita sentiasa ingat kepada Yang Maha Kuasa :)#mood: insaf :')#HAHAHA . rasa nak gelak dengar ayat gritis begitu. mak tk reti nyah ~ tu pun men sapu jak . bhaha . oke tk-2 ?  erm, actually ,  sekarang memg tgh mood insaf. mcm2 cerita dunia ada sekarang . pelik2 pulak tu.Dan sesungguhnya kejadian pelik2 itu merupakan salah satu tanda2 kecil kiamat. apa yang harus dilakukan oleh manusia dimuka bumi ini pulak ialah siapkan diri. bersedia dan sentiasa mengingati mati . Dan seperti hari ni, kejadian banjir di merata2 tempat tersebar. air paras2 kepal aje semua. Begitu jugak kt daerah kediaman aku, Kuantan. nk dijadikan cerita , pagi tadi tanpa mandi *jujur* aku dan adik  keluar pergi ikut parents anta kakak kerja. point: nak tengok air banjir + menyibuk + takut kalau air naik.~ dan berdasarkan pemerhatian ditempat2 yang dilallui. 9o% punca air naik adalah disebabkan jalan yang rendah dan tidak rata . :) look at this ! 




indera mahkota * ;3
ketika meredah lautan hindi. *CEEWAHH*


haa ,yang ni takleh blah. nampak tak ape tu ! okey , itu LIPAS yang sedang menyelamatkandiri dari air banjir. eiyyuw.
Setakat itu saja berita kita pada hari ini . hehe :D
# hope kita sedar akan dunia yang kini makin tua seiring dangan umur kita , oleh itu bersedialah , siapkan diri menemui MATI. muhasabah diri :)


thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda