Saturday, 31 December 2011

housekeeping ~

assalamualaikum n hai you'll . hehe . hari ni aku rajin sebab update entry baru . HAHA
al maklomlah , due tige hari ni kan aku buzy sangad . banyak fail2 yang belom di tnde tngn kt ats meje tuh . bilik i kat office tu pon berssepah . appointment lagi . HAHAHA ~ :D #perasan nak mampus keje pejabat!

tak , tak tak . aku saje berangan kejap . actually buzy jadi tu ha ! nampk tjuk atas tuh . jgi housekeeping lahh.
penat taw . buat sorang2 je . yang lain duduk rumah goyang kaki . pandang aku sebelah mate je ! 
memang aku bibik kt rumah tuh. err ~#cerite songsang . act, kami buat same2 la ^^

serius aku cakap . syok woo .. kau hade ? haha sebenarnye kan , kalo nak rase happy bile wat something yg memenatkan , yang perlu kan tenage yg bnyk , fes kali kene 


happy
tapikan kalo terlalu happy sangat susah jugk . sbb , bile kite happy , kite asyik gelak2 . 
kalo tk gelak2 tk happy la namenye kan . so , tahukan anda bile kite gelak ia juga memerlukan tenage yang banyk. so jgn happy sapai gelak overdos !then...

kerjasama
wonderpets ! wonderpets ! kami datang .. ! okey dah tk thu .
HAHA . 
sape yang tengok wonderpets tu mesti tahu kan mcm mne carenye nk bekerjasama .
oleh itu , sile tengok sbb saye tk reti nk ckp mcm mne . kalo dh thu kerjasama mcm mne , bagus la ^_^

asal aku mcm bg tips ttbe ny ? merepek sungguh . tp ia satu kebenaran . try la kalo nk thu sejauh mane kebenaran itu . lalala ~ 
sebelum tu kan! awak nak thu tk , nk thu ?
saye dah jumpe khazanah saye bile kemas umah td taw ... ahaha . sukeenye ~ 
nah , tngok lah khazanah ny . 

tu sume yang kawan2 aku bg taw2! sib bek ade lagi . hehe . pas ny aku simpan korg bek2 . insyaallah .
(sebelum ni simpan jugak tapi lepas tu tk thu dah letk mane )
*sayepelupe :s

ini pulak kolesi jam saye ! ade 12 . yang hilang pon ade jugk . bnyk la.. hehe. 
aku memang giler jam ! 
antre bnyk2 tuh ade 3 je yg hrge 50ringgit ke ats . hee ~ 
beli yg murh boley tukr2 sokmo >.<

that's all . thanks layan :D 



thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda

Thursday, 29 December 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY !

whop2 ! sane2 tompang lalu .. saye nak join jugak akak ! huahua . 
agak2 dah terlambat ke ..? boley lg kan , kan ?
tarikh tutup 31DECEMBER 2011 
ouh , sempat lagi . 
kalo tk menang pun tk pe la . saye redho .
uhuk2 ! 
actually , tk penah lgi join mane2 content ! 
this is the first time n rase teruje aouh .
eh2 . lupe nak ckp content ape kan . ha ! content ny . jom la join , sempat ny sempat !!
comey kan dye punyer BANNER ! 
macam kek coklat . nyum3 ! HEHE 

terime kasih kerane bagi saye join . suke3 :)


thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda

POSTO ! POSTO !

salam n hai sumer ! HAHA . post kedue baru ? lambat r ko ny syaf ... orang lain dah berjuta dh post . ade toturial bagai lagi . ko ? muehehe . LANTAK LA ! ade aku kisah ?
okey fine ko tk kisah . huhu

kali ni aku nak cite yang aku happy sangt taw ! 
nak tahu kenape .. haa. tengok pic ny !

 ape ? korang cakap korang tk kisah ? okey fine.. HAHA . tapi aku memang suke gile la hri ni kan . bgun2 je bapak dah ckp 'kakak, ni surat ko, ntah bende la kat dalam tuh'! 
of coz la aku exitod ! 
terus bukk tngok . teruje2 ! ko thu sape bg ? of coz la from my bestie ! 

nak kenal ke ? boley2 .
dye ade fb . korg crik la sampai pengsan fb  name izzati mesman . haha
sori , tuan badan tk bagi publish sini ye ... nak tengok muke dye ? kejap ! 

comeykan ? okey ni time form2 . skrg form 4 . ye, dye memg sngt matured :P
kalau korang nak thu . dah lame giler tk jumpe die . time cuti cmni pon just texting cerite hal masing2 . tu pon ber-page2 tahu . wah2 , memg pent la kan nak menaip . 
tu pon , tak abis lagi cerite kiteorg . haha . bnyk nye la cite . actually , dye ny dulu same skola ngn aku .
tap sekarang tk dah . sekarang dy skola SEMESTA .# aku tk thu ape nme betul dye
time awal form 4 dye pindh . n selepas pade tuh , kiteorg ade jumpe jugk . mybe dalam 2,3 kali. huhu
okey dah ! sekarang , aku nak tunjuk sikit ape yg dye bg . nk thu ? jenx3 !!

boleh nampak kan ape yg dye bg . kerts tue ialah karangan terbaik dye , n duit singgit tuh kiteorg kert due . haha jahat tak ? tk kan...
kite org krt time ari last dyekt seri bera . sebelah untuk aku , sebelah untuk dye . hehe 
agak2 ade lg tk aku simpan ? ade kot ! huuu
n yg gmbr bas tu mcm kad . dye wish bday aku . wish belated la tp aku suke . hehe !
n last , yg wrne pink tu , name tag dye.  akan ku simpan till i die ! insyaallah ~

jap , ni aku nak tunjuk karangan terbaik die . nak tengok ?

okey , memang A+ kan . haha . suke sangt bace ceri dye !
okey la tu saje , hope our frienship last forever ! yeahh :)




thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda

Wednesday, 28 December 2011

TENTANG SAYA !

okey gmba ny pech sikit bb pkai my fon yg tk berape nk besr sngt megapixel dye . tp dah edit , cmtu la hasilnye . haha . hudoh ! lantak dye >.<


okey , boleh nampak gambar bulok tu ! ayoyo . rasenye macam tknak letak gambar thu . tapi aku rase nanti  mesti korang rase tk interestingkan . HEHE . tk pe ,aku letak jugak . 
oke shhh !~ jangan nak bising2 kutok aku key . aku dengar....! hehe . segan la . jangan la jangan la ! okey , good korang :)
orait , now aku nak story . ni blog aku yang lain . blog yang aku buat , yang sebelom ny yang cun melecun tuh*perasan , aku dah DELETE . muehehe :DD

ape2 ? korang tnye kenape ......?
ala ,, aku malas nak cite . korang nak thu ke ? hehe .
actually , sebabnyer , aku sendiri dh menyerabotkan aku punyer blog tuh aw . erm , kesian blog aku . yang post2 lame aku tuh pon dh tkde . waaa :'( 
da buang baru terpikirkan post2 yang aku taip panjang2 tu taw . budosnye aku .. dah merane . macm mne ny ??
Ala , tkpe la . aku redho je . setakat ny post aku tuh tkde la gmpk mne . n para follow yang dulu , sile la follow saye balik , yang arytu tu dh hilang . thanks jadi pengikut saye taw . saye sayang korang !

eh , jap , actually tadi aku nak ckp sal aku kan . tp dah melalut panjang sangt . hehe 
tkpe la , jgn marah aw ! bese , la . exitod sikit ngn blog baru ny ! HEHE 
korang nak thu tak ? kalo nak thu boley teruskan mmbace . kalo taknak tkpe :'(

okey , first , name saye.. noor syafiqah binti abdul rani .
name biase je kan ? tk moden tk lame . ahah . tp tetp suke la ngn nme tuh . thnks mak , ayh kasi kakak name tuh . i like the meaning . 
ape ? korang nk thu mksod nme tu ? hehe . 
syafiqah mksodnye , penyayang ^_^
sweetkan . sbbtu la saye  sayang korang . hehe 
then next , umur i .... guess how ?
haha . baru nak msuk 17 la . sekrg 16 lg . lg bbrpe hari 17 dah . SPM OUH . 
agak2 kalo saye tulis karangn bm mcm ny , boley dpt A+ tak cikgu ? 

next , saye tinggl di taman cenderawasih . sape thu ?
ala , kat kuantan tuh . taman paling best taw . seronok woo duduk sane . hehe . tp malang nye saye seorang yg pemalu . maka , tiade banyk kawan lah saye di sane . haha 
kasihan kan ? 
tkpe2 , nnti saye akn improve diri ny supye tk segan2 k. yeah ! syaf boley !

ehh , korang tnye sape syaf ?
syaf tu aku la.... HEHE :D 
member2 call me as syaf . u all pon boley nak pnggil i syaf taw . iqah pon boley jugk . iqah tu time saye skola rendh . rakan2 sepermainan selalu pnggil 'iqah2!!' . 
aduh , rse comel je time tuh . haha *maaf , perasan lagi :P

seperti yang korang thu . i'm sweet sixteen . so mestilah bersekolah lagikan . kalau nak thu , saye sekolah jauh woo .
tersasar abis lah tmpt tuh . mesti korg tertnye2 kenape kan ? 
boley2 . saye boley cite tp bg la saye ckp dlu kt mne . hak2 
name sekola saye smkseribera . ade yg thu ke ? bgusla :)

citenye cmni . dulu time form 1 , saye ny mmg rpt ngn abg *okey, tipu. smpai mase nak msuk form 1 , abg saye ajak sekolh kt tmpt dye . dye dulu duk kerayong makmur kat bera . so , saye ny yang sangt patuh , memang ikot je . independent beb! 
HAHA , korang ade ? form 1 tuu .
tp sblom saye sekola kt seribera tuh . saye kene sekolah kt smk bndar kerayong dulu . 
ha .? kenape korg tnye ?
entah la , saye un tk thu .. memg dye punye rules la . i ikot jee . huh
patu kan patu kan . yang kesiannye kat saye ni u all nak thu ape , 
nek form 2 saye sorang je la tinggl kat tanah bera tuh . kesiannye ! 
sebbnye kan.. abang saye pindah melake oh ! 
huhu . tapi mcm saye ckp td , i'm independent lol . tak nangis pon *tipu lagi

okey , rsenye tu je kot . ape2 boley tnye nnti saye jawab ! anyong ~


#adik , kakak , abang , pakcik , makcik sebenarnye syaf lebih suke bahasekan dirinye 'aku'. 
                so kalo post leps ny syaf pakai 'aku' korang jgn unfollow teros eh eh ?! hehe . thanks korang yang baik sumerr!~






thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda