Monday, 24 December 2012

Menyiapkan Diri


 Segala puji bagi Allah , Penguasa sekaligus Pengatur bumi dan segala isinya dan salam semoga tercurah kepada Nabi Muhammad s.a.w.Hidup tak selamanya indah, laut tak selalunya tenang dan hari tidak selalunya cerah. Namun susahnya hidup, geloranya laut dan mendungnya hari bukanlah pencacat sebuah diari kehidupan. Setiap yang berlaku dan apa yang kita lalui itu ada hikmahnya. Kita perlu bersedia menghadapinya dan mencari maknanya supaya kita sentiasa ingat kepada Yang Maha Kuasa :)#mood: insaf :')#HAHAHA . rasa nak gelak dengar ayat gritis begitu. mak tk reti nyah ~ tu pun men sapu jak . bhaha . oke tk-2 ?  erm, actually ,  sekarang memg tgh mood insaf. mcm2 cerita dunia ada sekarang . pelik2 pulak tu.Dan sesungguhnya kejadian pelik2 itu merupakan salah satu tanda2 kecil kiamat. apa yang harus dilakukan oleh manusia dimuka bumi ini pulak ialah siapkan diri. bersedia dan sentiasa mengingati mati . Dan seperti hari ni, kejadian banjir di merata2 tempat tersebar. air paras2 kepal aje semua. Begitu jugak kt daerah kediaman aku, Kuantan. nk dijadikan cerita , pagi tadi tanpa mandi *jujur* aku dan adik  keluar pergi ikut parents anta kakak kerja. point: nak tengok air banjir + menyibuk + takut kalau air naik.~ dan berdasarkan pemerhatian ditempat2 yang dilallui. 9o% punca air naik adalah disebabkan jalan yang rendah dan tidak rata . :) look at this ! 




indera mahkota * ;3
ketika meredah lautan hindi. *CEEWAHH*


haa ,yang ni takleh blah. nampak tak ape tu ! okey , itu LIPAS yang sedang menyelamatkandiri dari air banjir. eiyyuw.
Setakat itu saja berita kita pada hari ini . hehe :D
# hope kita sedar akan dunia yang kini makin tua seiring dangan umur kita , oleh itu bersedialah , siapkan diri menemui MATI. muhasabah diri :)


thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda

Sunday, 23 December 2012

Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella

comelnyaaa gambar ni. rasa nak letk banyak2 pulak. tapi nnti korang bosan pulak tngok. kan? HEHE

Mengikut syarat2 tu jugak, kita kena letak pic kita yg awesome kan. haa, amik tengok ni . suke tak2 ? hehe


we are rock ! :D

zaynmalik's

we awesome and we know it ! *dancing*
dalam syarat2 nya dinyatakan kena letak 1/2 tapi aku letk 3 . tkpee kan ? *mukasimpati* okey aku tahu tak dapat markah bonus pun tapi aku nk letk juga. Hoping For Success . love you all.

#maaf banyak2 sebab bahasakan diri 'aku'.ini atas faktor keselesaan and like what the title said " BE YOURSELF !" right ? *duckface*



thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda

AZAM ^^,

ASSALAMUALAIKUM EVERBODY !
wey korangggg ! dah setahun ! sethun kot ! lame gilaaa. ingtkan nak putus ase dah tulis blog . tpi selepas blogwalking kt tempt orang rasa seronok pulak. erm , o'm hoping something best tapi takde mase lg nk berfalsafah. buzy la menguruskan hal2 sampingan yang harus diambil bahagian. and start sekarang, aku nak mula and hidupkan balik blog ni. aku perlukan sokongan padu dari korang ! please ea. InsyaAllah jugak , lepas ni aku akan lontarkan perkara yang membawa faedah yang boleh diambil pengajaran. not the bebelingg~ yg nonsense mcm skrg . HAHA .

soo, wait for me ea. 

thanks for reading . sile tinggalkan jejak anda